A csirkemellfilét hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk őket, majd pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, és ízlés szerint gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres tojásba, azután pedig a kókuszos zsemlemorzsába. Amikor ez kész, ismét a tojásba, majd pedig a kókuszos morzsába forgatjuk a hússzeleteket, és végül forró olajban kisütjük őket. Köretként mazsolás rizst adhatunk hozzá.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kókuszreszelék
A fűszerezéshez:
- őrölt fehér bors
- őrölt gyömbér
- kevés só
- liszt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!