2024.04.20. - Tivadar

Sárgarépa krémleves

Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémlevesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk (a turmixolás miatt kell a nagyobb fazék). Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk. Tálaláskor szórunk rá levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat, reszelt sajtot, esetleg sült husit vagy kolbászchipset. Füstölt sajttal is el tudnám képzelni.

Hozzávalók:

- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek. olaj
- 5 db sárgarépa
- 1 liter víz
- 2 db húsleveskocka
- 1,5 dl tej
- szárított snidling

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!