rss
  • Narancsos mignon

  • Share on Tumblr

    Narancsos mignonA túrót összekeverjük a narancslekvárral, 150 ml narancslével, 3 evőkanál likőrrel és egy késhegynyi sáfránnyal. Az így kapott krémmel megkenjük a nápolyikat úgy, hogy egy mignonhoz 6 nápolyit használjunk és az oldalakat is bekenjük. A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, likőrrel és sáfránnyal és ezzel a mázzal vonjuk be a mignonokat. A végén cukrozott narancshéjjal díszítünk. Más ízesítésben is elkészíthető a mignon, az alaprecept ugyanaz, a narancsos hozzávalókat pedig cseréljük a kiválasztott ízre.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 500 g túró
    - 5 evőkanál narancslekvár
    - 225 ml frissen facsart narancslé
    - 100 ml narancslikőr
    - 2 késhegynyi sáfrány
    - 1 zacskó narancsos nápolyi
    - 400 g porcukor
    - aprított cukrozott narancshéj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Vesepecsenye szalonnával

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

  • Zöldséggaluska

    Hozzávalók: 30 dkg spenót, 10 dkg sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 szál újhagyma, 5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 4 tojás, só, bors.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Krampampuli - bólé

    Az általunk forgalmazott krampampuli szett tartalmaz 2 db süvecukrot, a fûszereket és a tartórácsot.

  • Diós torta

    Diós tortaMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Margarinnal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a cukrot és a juharszirupot. Alaposan keverjük össze m, majd ehhez adjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szerecsendiót. Előmelegített sütőben, majdnem 1 órán át sütjük. Míg sül a tészta közben keverjük ki a cukrot, a margarint, a vaníliát és a krémsajtot. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Olvasztott étcsokit csurgassunk a tetejére díszítésnek. Illetve lehet diódarabkákkal is díszíteni.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagyma, zeller, fûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 kerek piskótatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek baracklekvár, 1 citrom leve, szegfûszeg, fahéj. A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízû pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.

  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1,2 kg fõtt burgonya, 1,5 dl olaj, 2 dkg élesztõ, 3 dkg cukor, 2 dl tej, kevés só.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Marcipános süti

    Hozzávalók: 1 kg darált keksz, 19 ek forró tej, 60 dkg porcukor, 50 dkg Ráma margarin, 2 cs vaníliás cukor.

  • Habos piskóta

    Hozzávalók:

    Krémhez:

    - 24 db babapiskóta
    - 8 dl tej
    - 2 csomag tejszínízû pudingpor
    - 6-7 ek cukor
    - 2 egész tojás
    - 2 dl tejszín
    - 1-2 ek porcukor

    Öntethez:

    - 3 ek kakaó
    - 5 ek cukor
    - 2,5 dl víz
    - 5 dkg étcsokoládé

  • Kókuszos hókifli

    Hozzávalók: 80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.

  • Consommé

    Két-három egész tojást 1/4 liter húsleves, vagy tejjel jól elhabarunk, megsózzuk s ezt egy kikent bögrébe, vagy lábasba tesszük.

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére.

loading...