rss
  • Hagymakrémleves

  • Share on Tumblr

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.

    loading...

    Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, levesszük a gázról, és botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszarakjuk a gázra, és hagyjuk, amíg újra forrni nem kezd. Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák! Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedjük, belerakjuk a kockákat, és reszelt sajtot szórunk rá.

    Hozzávalók:

    - 2 nagy és 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 nagy fej lilahagyma
    - 2 szál póréhagyma
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 evőkanál liszt
    - 2 teáskanál só
    - 1 teáskanál őrölt bors
    - víz vagy húsleves (lehet kockából is)
    - vaj
    - 2 dl főzőtejszín
    - trappista sajt
    - szikkadt zsemle, kifli vagy kenyér



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Padlizsános saláta

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Pármai sonka mozzarellával

    Hozzávalók: 1 nagy mozzarellagolyó, 8 vékony szelet pármai sonka, salátalevelek, frissen õrölt feketebors.

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Vargabéles

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1 csomag 6 lapos réteslap

    a kenéshez:

    - kb. 6 cl olaj

    A töltelékhez:

    - 50 dkg félzsíros áttört tehéntúró
    - 20 dkg cérnametélt
    - 1 evõkanál olaj
    - 15 dkg cukor
    - 4 tojás
    - 2,5 dl tejföl
    - 5 dkg puha vaj
    - reszelt narancs vagy citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5-10 dkg mazsola
    - 2 dkg olvasztott vaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 bõ teáskanál liszt
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 dkg vaj

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaníliás cukor.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: fél kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kk pirospaprika, 1 ek só, 1 kk olaj, 1 kk vaj, vegeta.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók: 1 zacskó milánói makaróni tészta, 1/4 kg darálthús, 1 kis szál lecsókolbász vagy parasztkolbász 1 nagy doboz tejföl A tetejére sajt, az ízesítéshez só, vegeta, pirospaprika, olaj;

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 25 deka lisztet, fél csomag sütõport és 18 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt;

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    - 5 dkg durvára vágott dió vagy mandula
    - 1 evõkanál rum
    - 10 dkg olvasztott étcsokoládé
    - 4 tojássárgája
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 15 dkg ribiszke vagy málnalekvár
    - 5 dkg mazsola
    - 25 dkg margarin

    A tepsi kikenéséhez:

    - liszt
    - Rama

    A piskótához:

    - 7 evõkanál finomliszt
    - 7 evõkanál kristálycukor
    - 7 tojás

loading...