2024.04.19. - Emma

Hagymakrémleves

Hagymakrémleves
HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, levesszük a gázról, és botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszarakjuk a gázra, és hagyjuk, amíg újra forrni nem kezd. Közben a kenyeret kockákra vágjuk, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák! Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedjük, belerakjuk a kockákat, és reszelt sajtot szórunk rá.

Hozzávalók:

- 2 nagy és 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy fej lilahagyma
- 2 szál póréhagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- víz vagy húsleves (lehet kockából is)
- vaj
- 2 dl főzőtejszín
- trappista sajt
- szikkadt zsemle, kifli vagy kenyér


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!