2024.04.20. - Tivadar

Retekleves borosan

Retekleves borosan
Retekleves borosanA hagymákat felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágjuk. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert daraboljuk, a leveleket félretesszük. A paradicsomot nyolcadoljuk, a retekleveleket is feldaraboljuk. Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a kakukkfüvet, belevágjuk a chilit. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntjük a bort, s rászórjuk a petrezselyem- és zellerleveleket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 1 szál angolzeller
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 5 szál kakukkfű
- 1 db leveskocka
- só
- őrölt feketebors
- őrölt csípős pirospaprika
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 l víz

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!