2024.04.20. - Tivadar

Lencseleves

Lencseleves
LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nagyon finom lencselevest készíthetünk, ha víz helyett füstölthús lével öntjük fel, vagy egy darab füstölt húst főzünk a lencselevesbe, de a sózással ilyenkor vigyázzunk, mert a füstölt lé/hús sós. Mikor minden megpuhult behabarjuk. Tálaláskor aki szereti tejfölt is tehet bele.

Hozzávalók:

- 30 dkg lencse
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!