rss
  • Black Russian

  • Share on Tumblr

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

    Hozzávalók:
    4 cl vodka
    2 cl kávélikõr

    Jó italozást


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt, kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors;

  • Adventre: töltött gránátalmák

    Hozzávalók: 4 db gránátalma, 4 evõkanál baracklekvár, 4 evõkanál mazsola, 4 evõkanál durvára vágott mandula, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej.

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Tojásos vegyes saláta

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling), 1 savanykás alma, 1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek), 2 dl kefír, 1 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
    ízlés szerint kevés porcukor, só.

  • Amerikai káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg-os fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 1/2 üveg ecetes torma, 45 dkg majonéz, 1 nagy pohár tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 1 kicsi zeller, 1 szép nagy alma.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Pulykaleves bőséges zöldséggel

    Pulykaleves bőséges zöldséggelA húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük.

  • Tojásos nokedli

    Hozzávalók: galuska, tojás, só, olaj;

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

  • Almakrém leves

    Egyszerû, finom, egészséges!

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfõzzük. A lisztbõl és a vajból világos rántást készítünk.

    Ezt felengedve tejjel elkeverjük, lével együtt hozzáadjuk a megfõtt almát, megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfõzzük. Ezután az egészet szitán áttörjük, tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük. Citromlével ízesítve tálaljuk.

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Túró Puffancs

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/4 kg túró, 2 dl tejföl, 1 cs Vaníliás cukor, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, zsír vagy olaj /sütéshez/.

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • Tengeri lazac csõben sült paradicsommal

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemû rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evõkanál liszt , 4 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evõkanál citromlé, babérlevél, só.

  • Mecklenburgi rakott káposzta

    Az ürühúst kockákra vágjuk, egy-másfél órát fõzzük, de elõzõleg megsózzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külsõ leveleit leszedjük, négy részre daraboljuk, lobogó forró vízben negyedórát fõzzük.

  • Blutorange

    Az összetevõket némi jéggel összekeverjük egy koktélospohárban. A pohár peremére citromszeletet akasztunk, szívószállal szervírozzuk.

  • Virgin Banana Colada

    Hozzávalók: 1 nagyon érett banán karikákra vágva, 12 cl ananászlé, 5 cl sûrû kókusztej, 1 gömb ananászsörbet vagy fél csésze tört ananász, 1 gömb jégkása.

  • Lebbencs leves

    Hozzávalók: 10-15 dkg lebbencstészta, 50 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 dkg zsír, pirospaprika, só.