2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gombaszószos csirkemell

Gombaszószos csirkemell
Gombaszószos csirkemellA csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk. Rátesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha elfövi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombapépet rákenjük a hússzeletekre és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.

Hozzávalók:

- 40 dkg csirkemell filé
- 20 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál liszt
- 1.5 dl tej
- 10 dkg sajt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!