rss
  • Amerikai palacsinta

  • Share on Tumblr

    Amerikai palacsintaSzitáljuk össze a lisztet, sót és sütőport, majd adjuk hozzá a tejet, tojást és a vajat. Vajazzuk meg egy kicsit a palacsinta sütőt, és egy kis merőkanál tésztát öntsünk a forró serpenyőbe. A palacsinta massza tészta elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben - de a serpenyő mozgatásával segítsük a massza egyenletes eloszlását! A palacsinta átmérője legyen kb. 10cm. Süssük mindkét oldalon kb 1-2 percig. A serpenyőt nem szükséges újra megvajazni. Hagyományosan vajjal és juharsziruppal tálaljuk, de mézzel vagy lekvárral is nagyon finom.

    Hozzávalók:

    - 2 csésze liszt
    - 2.5 tk sütőpor
    - 1/2 tk só (opcionális)
    - 1 tojás felverve
    - 1.5 csésze tej
    - 2 ek olvasztott vaj vagy margarin


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulás kínai csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 tk cukor, csipetnyi törött fehér bors, ízlés szerint só.

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 2 maroknyi lebbencstészta v. kockatészta, kis olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 15 dkg lecsókolbász, csipetketészta (10 dkg liszt, 1 tojás, só)

  • Tempura garnélarák

    Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dl tej
    - 5 dkg vaj
    - 1 tk. cukor
    - 6 egész tojás
    - 1 tk sütõpor

    Hempergetni:

    - cukros kakópor
    - fahéjas porcukor

  • Füstöltsajt-leves

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 1 fej finomra vágott hagyma, 2 evõkanálnyi bazsalikom, 1 liter tej, 4 evõkanál keményítõ, rozskenyér, 2 evõkanál olívaolaj.

  • Sajtban sült csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Meggyes gesztenyefánk

    Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza (mirelit is jó), 5 dkg vaj vagy margarin, 2 db egész tojás, 2 evõkanál rizsliszt, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 púpozott mokkáskanál sütõpor, fél csésze kimagozott és levétõl leszûrt meggybefõtt, kevés liszt, tojás, és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Húsvéti bárány

    Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Hamburger húspogácsa házilag

    Hozzávalók: 80 dkg darált hús (ki mit szeret), 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 2 kisebb ecetes uborka, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál ketchup, 1 evõkanál mustár.

  • Babpörköltös egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Töltött sertésborda

    Hozzávalók :

    80dkg karaj csont nélkül

    õrölt bors
    10dkg gomba
    1 piros húsú paprika
    1 csokor újhagyma
    10dkg brokkoli
    5 evõkanál olaj
    majoranna
    2 db tojás

    A mártáshoz:

    1 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    2dl tejszín
    2 ek liszt
    1 csokor kapor
    fél citrom leve