2024.04.18. - Andrea, Ilma

Zelleres karalábéleves

Zelleres karalábéleves
Zelleres karalábélevesA karalábét és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymákat finomra aprítjuk. A felhevített zsiradékra öntjük a zöldségeket a hagymákkal, néhány percig magas hőfokon gyakori keveréssel pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, kicsit keverünk rajta, és felengedjük kb. 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, lassan főzzük puhulásig. A tejfölt kevés forró levessel kikeverjük, majd folyamatos keveréssel hozzáadjuk a leveshez. Száraz tésztát, bőven zellerzöldet dobunk bele, és pár perc alatt lassú forralással készre főzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 40-50 dkg karalábé
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
- őrölt bors
- só
- 1 kis pohár tejföl
- aprított zellerzöld
- kis markényi apró száraz levestészta

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!