Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára fõzzük. Meghámozzuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágjuk, összekeverjük egy tojással, hozzáadjuk a halpástétomot, (vagy a villával összetört sprotnit, azaz füstölt szardíniát,) a nagyon finomra vágott vagy megreszelt vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.
Ezután megborsozzuk, majd a citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kivájt fõtt burgonyák belsejét kevés sóval bedörzsöljük, majd a krémet jól púpozva beletöltjük.
A szalonnaszeleteket négy felé vágjuk, és mindegyik burgonya tetejére egyet-egyet ráteszünk.
A megtöltött burgonyákat tepsibe, vagy sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük, míg a szalonnából, ropogós pörc lesz.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!