rss
  • Töltött burgonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.

    Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára fõzzük. Meghámozzuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágjuk, összekeverjük egy tojással, hozzáadjuk a halpástétomot, (vagy a villával összetört sprotnit, azaz füstölt szardíniát,) a nagyon finomra vágott vagy megreszelt vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.

    Ezután megborsozzuk, majd a citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kivájt fõtt burgonyák belsejét kevés sóval bedörzsöljük, majd a krémet jól púpozva beletöltjük.
    A szalonnaszeleteket négy felé vágjuk, és mindegyik burgonya tetejére egyet-egyet ráteszünk.

    A megtöltött burgonyákat tepsibe, vagy sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük, míg a szalonnából, ropogós pörc lesz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 3 tojássárgája
    - 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    - kb 1-2 kanál tejföl
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - rum
    - porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Trüffeltorta Marc módra

    Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt (BL 55), 2 evõkanál kakaó (holland), 1 sütõpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.

  • Lecsós burgonya

    Hozzávalók: 40 dkg füstölt húsos sonka, fél dl olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek fûszerpaprika, 80 dkg burgonya, só, õrölt bors, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom.

  • Csirkemell májjal töltve

    Csirkemell májjal töltveA csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük, és kevés olajon elősütjük. A csirkemelleket megmossuk, lecsöpögtetjük, sózzuk, majd vastagabb részüknél nyílást vágunk. A zsemlét tejben vagy vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és reszelt hagymával, tojással összegyúrjuk, petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket megtöltjük egy-egy csirkemájjal és töltelékkel. Tepsibe helyezzük, leöntjük azzal a zsírral, ami a máj sütéséből megmaradt, és megsütjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.

  • Rizses-májas hurka

    Hozzávalók: (kb. 4 kg kész hurkához) 1 kg disznómáj, 80 dkg húsos tokaszalonna, 1 kg disznótüdõ, 40 dkg rizs, 15 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg õrölt fekete bors, 1 dkg õrölt szegfûbors, 1 csapott evõkanál majoránna, 3 dkg pirospaprika, só;

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Non plus ultra

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs, vagy kompót, 1 púpozott ek kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

  • Paprikás csirke Lieven módra

    A szokásos módon vajon süssünk meg egy fiatal csirkét, de ne hagyjuk túlságosan megpirulni. Vágjuk fel négy vagy hat egyenlõ részre, tegyük meleg helyre.

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Szaftos pulyka

    Hozzávalók: 50 dkg pulykacomb, 1 fej hagyma, 5 dkg fehér szalonna, 10 dkg parasztkolbász, 1 dl fõzõtejszín, só, bors.

  • Húsvéti spenótos tekercs

    Hozzávalók:

    Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

    Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Sajtban sült csirkemell

    A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következõ módon: elõször lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába.

  • Gesztenyés kocka

    Hozzávalók:

    2 tábla csokoládés piskótalap, 25 dkg gesztenyemassza, 3 dl tejszínhab, 5 dkg porcukor, 0,2 dl rum, 2 levél zselatin, 5 dkg vaj