2024.03.29. - Auguszta

Sajtos, sós rúd

Sajtos, sós rúd
Sajtos, sós rúdA hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig hagyhatjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Margarinnal kikent és kilisztezett sütőbe tesszük. Közepes hőfokon sütjük, amíg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll. Aki szereti tehet még rá köménymagot vagy szezámmagot is. Esti ropogtatnivalónak kiváló csemege.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 egész kockamargarin
- fél kg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- só
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt a tetejére, (esetleg köménymag, vagy szezámmag)

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!