2024.04.19. - Emma

Kukoricás csirkecomb

Kukoricás csirkecomb
Kukoricás csirkecombA csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm és félréteszem. A maradék vajat a kukoricaliszttel sárgára pirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt. Simára keverve sűrűre főzöm, közben a zöldségkrémmel, a fehér borssal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Ha langyosra hűlt, hozzákeverem a reszelt sajtot és a még fagyos kukoricaszemeket (vagy a levétől leszűrt konzervkukoricát), végül belekeverem a felvert tojásokat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kikent tűzálló tálba egymás mellé teszem a félig sült combokat, és ráöntöm a tojásos-kukoricás masszát. Lefedem és előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd fedő nélkül sárgásbarnára pirítom. Paradicsomsaláta illik mellé. Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült burgonyát is kínálni.

Hozzávalók:

- 4 db csirkecomb
- 1 zacskó csemegekukorica
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt márványsajt
- 1 evőkanál zöldségkrém
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 7 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- ízlés szerint só

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!