rss
  • Zöldséges sonkaleves

  • Share on Tumblr

    Zöldséges sonkalevesA megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg füstölt, főtt sonka
    - 10 dkg gersli (hántolt árpa)
    - 2 dl tejföl
    - 2 evőkanál olaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1 szál póréhagyma
    - 1 szál zeller
    - 1 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 csokor petrezselyem
    - só





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos lepény

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Sonkás rakott csirkemell

    Hozzávalók:

    - 25 dkg bacon
    - 50 dkg füstölt sajt
    - 30 dkg füstölt pulykasonka
    - 40 dkg csirkemellfilé
    - só
    - bors

  • Márványsajtos kelkáposzta saláta

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 savanykás alma, 1 póréhagyma.

  • Barnaleves baromfiból

    Hozzávalók: 1 tyúk vagy kappan, 3 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál cukor, 2 tojásos metélt tészta, kevés (liba- vagy tyúk-) zsír, pár szem bors, só.

  • Töltött csiperke

    Hozzávalók: 24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 50 dkg), 7,5 dkg feta sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál aprított petrezselyem, 1 evõkanál olívaolaj, 1 kis újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors, 1 szál petrezselyemzöld.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók: 1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab.

  • Flódni

    Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 dl fehér bor.

  • Citromos túróhab

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Hagymaleves sült sajttal

    Hozzávalók: , 2 fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 1 liter csontlé vagy húslé (vagy 3 húsleveskocka), 1 zsemle, 2 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók:

    A fánkhoz:

    - 500 g búzaliszt
    - 200 ml tej
    - 40 g élesztõ
    - 50 g porcukor
    - 60 g vaj
    - 5 db tojássárgája

    A sütéshez:

    - étolaj

    A díszítéshez:

    - baracklekvár
    - porcukor

  • Paprikás szelet

    Paprikás szeletA megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, majd a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.

  • Tésztasaláta céklásan

    Tésztasaláta céklásanA céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Kicsit dinszteljük meg a zsiradékon, majd öntsük fel vízzel, és fedő alatt pároljuk roppanósra. Ha zsenge a cékla, akkor 15 perc alatt megvagyunk ezzel. Ekkor öntsünk rá borecetet, mézet, és a fűszereket. Fedő nélkül pár percig pároljuk tovább, amíg az alatt lévő folyadék szószos jellegű nem lesz. Amikor készen vagyunk, keverjük bele a joghurtot is. A langyos céklát keverjük össze a tésztával. A tálalókat béleljük ki friss salátával, és ebbe helyezzük a céklás tésztát. Locsoljuk meg olíva olajjal, és ha kell, további borecettel. Metélőhagymával díszíthetjük.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.