A margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tűzről levéve kicsit lehűtjük. A kész tésztát még melegen kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, a csokoládémázba mártjuk, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Hozzávalók:
A csokoládémázhoz:
- 15-18 evőkanál tej
- 6 evőkanál rum
- 6 evőkanál kakaópor
- 30 dkg porcukor
- 33 dkg margarin
A díszítéshez:
- 15-20 dkg kókuszreszelék
A tésztához:
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 28 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg margarin
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!