rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Keksztekercs szinesen

  • Share on Tumblr

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

    Külön-külön elsimítjuk rajtuk a színes vajkrémeket, és hosszában feltekerjük. A rudakat meghempergetjük kókuszreszelékben. Alufóliával letakarjuk, és hűvös helyre (pl. hűtő) tesszük. Ezután lehet szépen éles késsel szeletelni.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 3 ek kakaópor
    - 10 dkg porcukor
    - 2,5 dl tej
    - 10-12 dkg kókuszreszelék
    - pár csepp rumaroma
    - 24 dkg vaj
    - 12 dkg porcukor
    - ételfesték


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos sült csirke

    Citromos sült csirkeA csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.

  • After Eight muffin

    Hozzávalók: 19 dkg finomliszt, 7 dkg cukor, 2 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 6 db After Eight lapocska, 1 tojás, 0,7 dl olaj, 2 dl író (vagy kefir).

  • Cappuccino-s muffin

    Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 teáskanál fahéj, 2 evõkanál kakaó, 3 evõkanál cappuccino por, 20 dkg liszt, 1 csomag sütõpor.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Champagne Cocktail

    Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgõs kehelybe.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Almamártás

    Hozzávalók:

    50 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 2 evõkanál cukor, 1-1 késhegynyi õrölt fahéj és õrölt gyömbér, csipetnyi só

  • Megjelent Jamie fõzõiskolája

    Isten hozott a Fõzõiskolámban!

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Sajtos grillkolbász

    Húsos: 2 kg zsírosabb disznóhús, fél liter tej, õrölt bors, õrölt szegfûbors, egy csokornyi zöldfûszer, 25 dkg emmentáli, só.

  • Currys sárgabab

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 2 csomag mirelit sárgabab, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál curry, 1 kávéskanál só, vegeta.

  • Nyári túrós palacsinta

    A szokott módon 20 db palacsintát sütünk. 25 dkg tehéntúrót habosra kavarunk 2 tojássárgájával és 10-15 dkg porcukorral.

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Túrós meggyes rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg meggy, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Roston sült amúr

    Párolt vegyes zöldség (mélyhûtött) éppencsak annyi olajjal ,amennyivel a teflont kikentem.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Gyulai Csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.

  • Báránytokány

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Sajtmártás

    A mártáshoz egy szál póréhagymát szeletekre vágunk, olívaolajban megpároljuk, ráteszünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, fél csomó vágott petrezselymet, negyed mokkáskanál frissen õrölt borsot, és pár perc után felengedjük 2 dl húslevessel.