rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Keksztekercs szinesen

  • Share on Tumblr

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

    Külön-külön elsimítjuk rajtuk a színes vajkrémeket, és hosszában feltekerjük. A rudakat meghempergetjük kókuszreszelékben. Alufóliával letakarjuk, és hűvös helyre (pl. hűtő) tesszük. Ezután lehet szépen éles késsel szeletelni.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 3 ek kakaópor
    - 10 dkg porcukor
    - 2,5 dl tej
    - 10-12 dkg kókuszreszelék
    - pár csepp rumaroma
    - 24 dkg vaj
    - 12 dkg porcukor
    - ételfesték


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúróra, 12 dkg búzadarára, 3 tojásra, 2 dl tejfölre, zsemlemorzsára
    olajra, porcukorra. és egy kis só.

  • Vegyes hagymaleves

    Vegyes hagymalevesMegtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábasban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit. Üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval, borssal és leves kockával ízesítjük. Ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik). Beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük. Pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Krumplifõzelék paradicsomosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli - hámozva, kockákra aprítva
    - 15 dkg paradicsompüré
    - 1/2 dl olaj
    - 4-5 dkg liszt
    - 1 zeller
    - 2 babérlevél
    - kb. 1 teáskanál õrölt pirospaprika
    - kb. 1 teáskanál õrölt kömény
    - 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
    - 2-3 evõkanál cukor - ízlés szerint
    - só

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Sörösen sült csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 4 db nagy vöröshagyma
    - 8 gerezd fokhagyma
    - 4 szelet vékony füstölt szalonna
    - 2 ek olaj
    - 4 tk cayenne bors
    - 2 ek mustár
    - 2 tk õrölt kömény
    - 4 db babérlevél
    - 1,5 dl sör
    - só
    - frissen õrölt bors
    - tetszõleges húsfûszer
    - petrezselyem

  • Vasárnapi leves

    Az alábbbi alapanyagokat a marhahúsleves kivételével egy keverõtálban jól összedolgozzuk (a vajat kicsit olvasszuk meg)...

  • Sajttal, gombával töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemellfilé
    - 20 dkg gomba
    - 20 dkg trappista sajt
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 szelet bacon
    - 5 dkg vaj
    - 1 fej lilahagyma
    - só
    - õrölt fehérbors

    A panírozáshoz:

    - finomliszt
    - tojás
    - zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    - olaj

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Spenótlepény

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Sonkás tekercs

    Hozzávalók:
    / kb. 20 db. / 1 csomag mirelit vajastészta; a töltelékhez: 30 dkg darált fõtt sonka, 15 dkg natúr sajtkrém / aki nem szereti a sajtot fel válthatja kb. 10 dkg tepertõkrémmel is / 2 evõkanál friss reszelt torma / ez el is maradhat, de nagyon finom /, õrölt bors, só ízlés szerint;

  • Burgonya saláta

    Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 4 db kemény tojás, 1 kisebb narancs, 3 dl majonéz, só, törött bors, 1 csokor snidling.

  • Zöldséges, sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Pesto alla genovese

    Hozzávalók: 15 levél bazsalikom (friss), 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek fenyõmag (vagy dió), 6 dkg parmezán sajt (reszelt).

  • Currys-gyömbéres karfiolkrémleves

    Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem, majd olajon megdinsztelem. Mikor üvegesedik, ráteszem a fûszert, és kicsit átpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolrózsákat, és óvatosan (nem ronggyá) fõzöm. Amikor még roppanós, de nem nyers, a fél levest kiszedem, botmixerrel krémmé egyengetem 1 pohár joghurttal egyetemben. Összeöntöm, sózom, rottyantok rajta, és apró vajas galuskát szaggatok bele.

  • Rizses húsgombóc

    Hozzávalók:

    1 dl rizs, 20 dkg darált sertéshús, l tojás, 1 kicsi doboz paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, kakukkfû és rozmaring, ízlés szerint só és kevés cukor