rss
  • Keksztekercs szinesen

  • Share on Tumblr

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

    Külön-külön elsimítjuk rajtuk a színes vajkrémeket, és hosszában feltekerjük. A rudakat meghempergetjük kókuszreszelékben. Alufóliával letakarjuk, és hűvös helyre (pl. hűtő) tesszük. Ezután lehet szépen éles késsel szeletelni.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 3 ek kakaópor
    - 10 dkg porcukor
    - 2,5 dl tej
    - 10-12 dkg kókuszreszelék
    - pár csepp rumaroma
    - 24 dkg vaj
    - 12 dkg porcukor
    - ételfesték


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonka carpaccio tarka paprika vinaigrette-vel

    Hozzávalók: 20 dkg vékonyan felszeletelt házisonka, 2 ek ecet, só, bors, cukor, 6 ek olivaolaj, 1 kis fej hagyma, 1-1 piros, zöld és sárga paprika, 1 ág zsázsa, 1 csomó metélõhagyma.

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson

    Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színû paprika.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Házi készítésű túrógombóc

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

  • Barackos túrószelet

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 4 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak zselatin, 1 üveg barackbefõtt, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanálnyi citromhéj, fehér piskóta.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Zebra szelet

    Hozzávalók:

    5 db tojás
    35 dkg kristálycukor
    2 db vaníliás cukor
    40 dkg +3 evõkanál liszt
    3 evõkanál kakaó
    1/2 cs sütõpor
    2,5 dl étolaj
    2,5 dl szódavíz

  • Pikáns pulykahússaláta

    Hozzávalók:

    25 dkg sült pulykamedallion, 20 dkg fõtt cékla, 20 dkg fõtt zeller, fél szál nyers torma, 1 dl tejföl, 1 citrom, 1 kubai narancs, fél tubus natur majonéz, só, õrölt bors, fél csomó zellerzöld

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Bevert tojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, ételízesítõ.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, Vegeta.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Krémes keksz

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evõkanál cukor, 1 evõkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin

  • Sonkás tortilla tekercs

    Hozzávalók: 1 doboz kukorica, 1-1 ek majonéz, tejföl, joghurt, 1/2 kápia paprika, 4 ek krémsajt, 8 szelet sonka, 8 szelet sajt, 4 tortilla, só és bors.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.