rss
  • Keksztekercs szinesen

  • Share on Tumblr

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

    Külön-külön elsimítjuk rajtuk a színes vajkrémeket, és hosszában feltekerjük. A rudakat meghempergetjük kókuszreszelékben. Alufóliával letakarjuk, és hűvös helyre (pl. hűtő) tesszük. Ezután lehet szépen éles késsel szeletelni.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 3 ek kakaópor
    - 10 dkg porcukor
    - 2,5 dl tej
    - 10-12 dkg kókuszreszelék
    - pár csepp rumaroma
    - 24 dkg vaj
    - 12 dkg porcukor
    - ételfesték


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cajun édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 500 ml.ananászlé, 250 ml almaecet, 3 ek szójaszósz, 150 g cukor.

  • Currys saláta

    Hozzávalók: 4 tojás, fél fejes saláta, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg csiperkegomba, fél csomó zöldhagyma, 4 dkg dióbél, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, mustár, porcukor, curry, só.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Aszpikos húsok

    Formába kevés aszpikot teszünk, hideg helyre állítjuk és megfagyasztjuk.

  • Batyus lazac

    Hozzávalók:


    Kb. 50 dkg filézett lazac, 1 doboz gomba konzerv, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db vastag húsú paprika, 5-6 db koktél paradicsom (vagy 1-2 szeletelt paradicsom), 1 db citrom, só, õrölt bors, kakukkfû, bazsalikom, oregano

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 25 dkg tészta
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg feta sajt
    - 1 nagy csokor petrezselyem
    - 1 konzerv tonhal

  • Fekete ribiszkelé

    Hozzávalók: 1 kg fekete ribiszke, 8 dkg cukor, 10 dkg citromsav.

  • Balzsamos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 ek dijoni mustár, 3 ek balzsamecet, 2 gramm fokhagyma, 150 ml olívaolaj, 1 ek olasz fûszerkeverék, 200 gramm sonka, 600 gramm csirkesült, 1 db jégsaláta, 2 db paradicsom, 1 db óriás fehérbab, 3 csokor újhagyma, 200 gramm zsírszegény sajt, 100 gramm olíva bogyó.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA csokit összetörjük, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adunk neki, hadd olvadozzon -néha megkavarjuk. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd a kihűlt csokihoz kavarjuk. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk és hozzákeverjük.

  • Apró olajos gombafejek

    Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.

  • Almás-krémes sütemény

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg alma
    - 1-2 ek cukor, ízlés szerint
    - fahéj
    - 8 tojás
    - 20 dkg liszt
    - 18 dkg porcukor
    - 8 ek víz
    - 1 ek kakaópor
    - 1/2 cs sütõpor

    Krém:

    - 8 dl tej
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 1 ek liszt
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Tejszínes kukoricás hús

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg sertés hús (lapocka)
    - 2 fej lila hagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 kis darab fokhagyma
    - 2,5 dl tejszín
    - 2 ek. liszt
    - só, bors, majoranna
    - 1 dobozos kukorica
    - tészta a körethez

  • Narancsos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 4 dkg vaj, 1 db narancs, 1 dl narancslé, 1/2 narancshéj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás.

  • Vegyes majonézes saláta borsfûvel

    Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízû ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez.

  • Brokkolis sajtos polentás pizza

    Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...