rss
  • Máglyarakás

  • Share on Tumblr

    MáglyarakásFelkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele.

    Megkenjük 3 evőkanál lekvárral. Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.

    Hozzávalók:

    - 8 db kifli
    - 4 közepes alma
    - 6 dl tej
    - 4 db tojás
    - 15 dkg cukor
    - 4+2 ek tetszőleges lekvár
    - 1 ek fahéj
    - 5 dkg vaj
    - 1 db vanília kikapart magja


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Csirkemell cseresznyével

    Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé, 80 dkg cseresznye, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál cukor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfûszeg.

  • Sajtos gofri

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg eidami sajt, 2 dl tejföl, 1 tasak sütõpor, 2 tojás, tej, só.

  • Tejfölös-mustáros krumplisaláta

    Hozzávalók: 5-6 adaghoz: 1,5 kg burgonya, 25 dkg bacon, 7,5 dkg mustár, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, 6 dl tejföl, 1 tasak Steak fûszerkeverék, snidling vagy lilahagyma.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Kínai csirke golyó

    Édes-savanyú szósz:

    - 4 evõkanál ketchup
    - 0.5 teáskanál szójaszósz
    - 2.5 evõkanál ecet (10%-os)
    - 4 evõkanál barnacukor
    - 8 evõkanál kristálycukor
    - 100 ml víz
    - 1.5 evõkanál kukoricakeményítõ

    Csirke panír:

    - 8 evõkanál búzaliszt (BL55)
    - 8 evõkanál kukoricakeményítõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1 csipet fokhagymapor
    - 1 teáskanál kristálycukor
    - 150 ml víz

    A hús:

    - 4 db csirkemell filé

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Vörösboros marhapörkölt bográcsban

    Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 15 dkg búzahús (seitám), kel- vagy fehér káposzta a vércsoportnak megfelelõen, nyers friss gyömbér vagy por alakú gyömbér (jobb ízt ad a friss gyömbér), 1 citrom leve, piros porpaprika, 1 db nyers piros paprika, 3 ek áztatott rizs, 1 db babérlevél, 2 mk köménymag, pici só, 4 ek florigó olaj, 1 db nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.

  • Fügebor

    Hozzávalók: 1 kg füge (friss), 3 dkg élesztõ, 3 dkg borkõ, 10.5 liter víz, 3 kg cukor.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Citromos joghurtkrém

    Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evõkanál zselatin, másfél deci habtejszín.

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Tejszínes epertorta

    Tejszínes epertortaA piskóta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tortakarika alját kibéleltjük szilikonos sütőpapírral. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd átszitáljuk. Kimérjük a porcukrot, két külön tálkába: az egyikbe 12, a másikba 6 dkg-ot. A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket egy-egy mély tálba. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, majd gépi habverővel habosra kavarjuk. (Kb. 5 perc.) A tojásfehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, majd mikor már majdnem kész lett, hozzáadjuk a 6 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.