2024.04.20. - Tivadar

Tepsis rakott karfiol

Tepsis rakott karfiol
Tepsis rakott karfiolA rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztjuk. A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk sóval az olajon, hozzárakjuk a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adunk hozzá. Ezt az egyveleget összekeverjük a rizzsel. Vékonyan kizsírozunk egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntjük a rizses masszát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Rámorzsolgatjuk a karfiolrózsákat, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, só keverékkel. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje pirosodni kezd. Kockákra vágva tálaljuk.

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol
- 25 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis szál májas hurka
- 50 dkg párizsi
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 db tojás
- ételízesítő
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!