rss
  • Pulykaleves tárkonyosan

  • Share on Tumblr

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulyka felső comb
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 20 dkg vegyes zöldség
    - 2 dkg zeller
    - 10 dkg zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 5 dkg liszt
    - 2 dl tejszín
    - 1 db citrom
    - tárkony ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bazsalikomos házi tészta

    Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2 kanál víz, 1 kanál bazsalikomos olaj.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Cigánykenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 csomag élesztõ, gondolatnyi só, víz.

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 db zsemle, 1,5 dkg köménymag, 5 dkg liszt, 6 dkg zsír (vagy vaj), 1 dkg só.

  • Currys tortillachips

    Hozzávalók: 2 tortilla, olaj, tengeri só, currypor.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra

    Hozzávalók: 1, 5 kg hagyma, 2, 5 dl tejszín, 5 dkg szalonna, 5 dkg vaj, 30 dkg sajt, 1 dl konyak, 1 húsleveskocka, só, bors;

  • Paradicsomleves

    Hozzávalók:

    10-15 dkg darált sertéshús (bármilyen hús jó hozzá), 10-15 dkg káposzta, 10-15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 10 dkg spagetti, 1 kis paradicsompüré konzerv, majoránna, bazsalikom, só, olaj

  • Serpenyőben sült zöldségek

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Holland spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Újhagyma szárából készült krémleves

    Hozzávalók:

    - nagy csokor újhagyma zöld szára
    - 1 nagy krumpli
    - 1 petrezselyemgyökér
    - 1 fokhagyma
    - 1 púpos evőkanál tejföl
    - só

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Gyümölcsös túrós lepény

    Hozzávalók:

    a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só

  • Palacsinta alaprecept (verzió 1)

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl szódavíz (vagy ásványvíz), 2 dl tej, fél mk só, mintegy 2 dl olaj a kisütéshez.

  • Részeges marhagulyás római tálban

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 burgonya, 1 piros húsú paprika, 2 sárgarépa, 1 cikk zeller, 1 póréhagyma, 3 dl testes vörösbor, 7 dl húsleves (kockából), 4 evõkanál olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, kevés cayenne bors, morzsolt kakukkfû, 20 szem fekete olívabogyó, néhány bazsalikomlevél, só, bors.

  • Töltött kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 1 héjában fõtt burgonya, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 2 evõkanál rizs, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál olaj, só, bors.