rss
  • Tejfölös raguleves

  • Share on Tumblr

    Tejfölös ragulevesA húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát is pici darabokra vágjuk. A paradicsomot felnegyedeljük, a répákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítjuk őket. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húskockákat. Kicsit megpirítjuk, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntjük kb. 2 liter vízzel. Jól megsózzuk és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobjuk.

    loading...

    Mikor a zöldség félpuha, beletesszük a felkockázott krumplit. Kis lángon addig főzzük, míg a hús is és a zöldség is kellően meg nem puhul. Tejföllel és citromlével ízesítve tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg sertéscomb
    - kevés olaj
    - 1 vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - 1/2 tk. pirospaprika
    - 1 kisebb paradicsom
    - 2 sárgarépa
    - 1-2 fehérrépa
    1 kis csokor petrezselyemzöld
    - 2 szem krumpli

    Tálaláshoz:
    - tejföl
    - egy kevés citromlé


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók (4 személyre):

    80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

  • Borókás sült karfiol

    Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;

  • Jégbe hûtött cseresznyés tej

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 15 dkg cseresznye, 5 dl aludttej, 2 dl hideg cseresznyelé, 6 evõkanál zabpehely, 4 gombóc vaníliafagylalt.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Alma-narancs zselé

    Hozzávalók: 2 kg alma, 4 narancs, 1 kg cukor, 2 dl víz.

  • Lazacos burgonya recept

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 1 doboz szardínia (lazactörzs), 4 evõkanál olaj, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl.

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs, 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé.

  • Gyros

    Személyenként 15 dkg gyros + 5 dkg reszelt sajt + 1 tojás.

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Almás ital

    Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 cl almapálinka, 1,5 dl almabor, 8-8 mentalevél, 2 gombóc pisztáciafagylalt, 3 vékony gerezd alma.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Aszalt leves

    Hozzávalók:
    20 dkg ASZALT VEGYES gyümölcskeverék, 2 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéjpor, szegfûszeg,1 dl bor, fél citrom, 1 dl tejszín, 2 kiskanál pudingpor

  • Mignon filee. Bélszín-szelet (Tournedos)

    Hozzávalók: személyenként 8-10 deka bélszín-szelet.

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (vagy I doboz mélyhûtött kelbimbó), 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, õrölt bors.

loading...