rss
  • Citromos csirkemellek

  • Share on Tumblr

    Citromos csirkemellekÉles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át. Melegítsük a sütőt 220 fokra. Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 csirkemellfilé
    - 4 ek világos méz
    - 1 citrom finomra reszelt héja és leve
    - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
    - 1 ek dijoni mustár
    - 2 tk frissen őrölt feketebors
    - 750 g apró szemű újburgonya
    - párolt brokkolirózsák a tálaláshoz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Reszelt cékla

    Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.

  • Töltött gombafejek

    Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Spárgás tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához (linguine tésztát készítünk vagy veszünk):

    - 3 tojás
    - 30 dkg tésztaliszt
    - kevés só

    Továbbá:

    - 70 dkg zöldspárga
    - 3 ek sótlan vaj
    - 2 nagy citrom frissen reszelt citromhéja és leve
    - 1 tk só
    - 1-1,5 dl tejszín
    - 1 marék bazsalikomlevél
    - 10 dkg parmezán sajt frissen reszelve

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Baszk lecsó (Piperade Basquaise)

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Pacalgombócleves

    Hozzávalók: 40 dkg pacal, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka, 1 ek ételizesítõ, majoranna, õrölt bors, só.

  • Alap gofri

    Hozzávalók: 25 dkg olvasztott Rama, 15 dkg cukor, 6 tojás, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 sütõpor, 1 l tej, 80-90 dkg liszt, 1,5 dl olaj.

  • Saláta felvágottal

    Hozzávalók: 50 dkg nem savanyú alma, 5 db csemegeuborka, 1 csokor kapor, só, tubusos majonéz, 1 pohár tejföl, csipet porcukor, 30 dkg füstölt sertéstarja.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4-4 db alsó és felsõ csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Süllõ vajjal

    Egy nagyobb, vagy két kisebb süllõt, ha lepikkelyeztünk, fölbontottunk, megtisztítva megmostunk, besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Medvehagymás zellerleves

    Hozzávalók:

    - 1 db zellergumó
    - 1 db nagyobb krumpli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 3 szál újhagyma szárával
    - 4-5 levél medvehagyma
    - petrezselyem
    - só
    - õrölt feketebors
    - fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
    - 2 tyúkhúslevesocka
    - fehérbor
    - olívaolaj
    - füstölt sajt

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Gyümölcshabkrémek

    A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.

  • Bitter Mint

    Hozzávalók: 10 cl grapefruitlé 6 cl bitter lemon, 2 cl ásványvíz, 1 cl citromlé, 1 öntet borsmentaszirup.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.