2024.04.19. - Emma

Húsgombócos kelkáposztaleves

Húsgombócos kelkáposztaleves
Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 közepes kelkáposzta
- 2 nagyobb szem krumpli
- 1-2 sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- ételízesítő
- majoránna
- kicsike tárkony
- 3 gerezd fokhagyma
- esetleg babérlevél
- 2 dl tejföl

A gombócokhoz:
- egy kis csésze rizs
- 30 dkg darált hús
- 1-2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!