2024.04.20. - Tivadar

Lángos

Lángos
LángosEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. Ha felolvadt hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany. A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.

Hozzávalók:

- 3 dl langyos kézmeleg víz
- 2 tk cukor
- 20 g friss élesztő
- 1 ek só
- 1/2 kg liszt
- 1 dl olaj
- sütéshez bő tűzforró olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!