2024.04.19. - Emma

Töltelékes fasírt

Töltelékes fasírt
Töltelékes fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük. Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.

Hozzávalók:

- 50 dkg darált hús
- 1-1 tk só, bors, pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
- 1-2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 tojás
- 1-2 marék zsemlemorzsa
- 6 db kicsi paprika
- kb. 10 dkg sajt
- 1 ek olívaolaj

A körethez:
- 1-1 piros, meg sárga kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 0,5 tk köménymag
- 1 ek olívaolaj
- fél citrom leve
- maréknyi petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!