rss
  • Töltelékes fasírt

  • Share on Tumblr

    Töltelékes fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

    Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük. Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 1-1 tk só, bors, pirospaprika
    - 1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
    - 1-2 gerezd fokhagyma, lereszelve
    - 1 tojás
    - 1-2 marék zsemlemorzsa
    - 6 db kicsi paprika
    - kb. 10 dkg sajt
    - 1 ek olívaolaj

    A körethez:
    - 1-1 piros, meg sárga kaliforniai paprika
    - 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
    - 0,5 tk köménymag
    - 1 ek olívaolaj
    - fél citrom leve
    - maréknyi petrezselyem
    - só
    - frissen őrölt bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Vörösboros paradicsomos húsgombóc

    Vörösboros paradicsomos húsgombócA hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük tetszés szerinti fűszerekkel. Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 fej főtt cékla
    - 2 db alma
    - 5 dkg dióbél
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet cukor
    - 1 dl citromlé
    - 1 csokor kapor

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Kata szelet

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs. sütõpor, 2 dl tej, fél dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 kanál baracklekvár,15 dkg porcukor, fél dl rum, 2 kanál kakaó, 10 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Sárgadinnyeleves hidegen

    Hozzávalók:

    1kg sárgadinnye, 10 dkg porcukor, 0,5 dl borpárlat, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín, 1 db citrom, só, szegfûszeg, egész fahéj, egész fehér bors

  • Korhely-hagymaleves recept

    Hozzávalók:
    10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, egy csapott evõkanál liszt, só, késhegynyi pirospaprika, ecet

  • Finom cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kocka friss élesztõ, 250 ml tej, 10 dk blansírozott darabos mandula, 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva, 25 dkg mazsola (nagyszemû), 10 dkg vaj, 20 ml rum, 50 cukor, 1 tojás, csipet so;

    Továbbá: 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 ek porcukor;

  • Cukkinifasírt burgonyásan

    Hozzávalók:

    2 cukkini
    2 közepes nagyságú krumpli
    1 tojás
    2-3 evõkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    só, õrölt bors
    étolaj

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 1 kicsi fej káposzta
    - 1 db sárgarépa
    - 1 db paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 db vöröshagyma
    - 1 pár virsli
    - só
    - bors
    - 1 teáskanál majoránna
    - 1/2 teáskanál köménymag
    - 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Babgulyás

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.

  • Kabak kizartmasi - Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.