rss
  • Rakotthús

  • Share on Tumblr

    RakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.

    Addig sütjük 220 fokon, míg a sajt szépen megpirul a tetején. (Ez körülbelül 40-50 percet jelent. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, ki tudjuk borítani, egyben marad a torta, amelyet szépen szeletelhetünk. El lehet készíteni simán csak jénaiba egymásra pakolva is.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg pulykamell szelet
    - 50 dkg bacon
    - 20 dkg sonka
    - 50 dkg trappista sajt
    - 2 dl főzőtejszín
    - bors
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - margarin


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás harcsa céklával

    Hozzávalók: 4 vastagabb harcsaszelet, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, liszt, vaj, 40 dkg cékla, 1 ek. köménymag, só, bors, 10 dkg lilahagyma, 20 dkg alma, 1 kanál porcukor, 10 dkg dió, 6 kiskanál borecet.

  • Házi sportszelet

    Házi sportszeletA darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítjük. A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntjük, majd a kimért rummal meglocsoljuk. Az egészet jól összegyúrjuk. Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibéleljük, és ebbe simítjuk bele a kekszes masszát. Ha ez megvan a tepsit a hűtőbe teszem. A csokit gőz fölött egy kis olajjal elkeverve felolvasztjuk.

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

  • Besameles rakott zöldbab

    Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg zöldbab, 15 dkg gépsonka, 5 dkg vaj vagy margarin, szódabikarbóna, só.

  • Borbolyalé

    1 dl vízben puhára fõzünk 50 dkg elõre megtisztított érett borbolyatermést.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Hamis túrógombóc

    Hozzávalók: 0,5 l tejbõl készült aludttej, 12 dkg búzadara, két evõkanál olaj, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, só, kevés cukor.

  • Sült hús gombás szósszal

    Sült hús gombás szósszalA húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk a hűtőben, hogy érjen az íze. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Hozzáadjuk a leveskockát, vagy ételízesítővel ízesítjük. Ha a gomba puha, rászórunk kb. 1 evőkanál lisztet, majd felöntjük a tejföllel, ízlés szerint tovább fűszerezzük. A húst megsütjük, akár tepsiben, akár olajban, és beletesszük a mártásba. Általában rizzsel tálaljuk, de zsemlegombóccal is lehet.

  • Tepsis rakott karfiol

    Tepsis rakott karfiolA rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztjuk. A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk sóval az olajon, hozzárakjuk a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adunk hozzá. Ezt az egyveleget összekeverjük a rizzsel. Vékonyan kizsírozunk egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntjük a rizses masszát.

  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

  • Kókusz cookie

    Hozzávalók: 1 pohár liszt, 1 pohár kristálycukor, 1 1/4 pohár kókuszreszelék (10 deka), 1 tojás, 1/2 pohár vaj vagy margarin, cseresznye, meggy vagy más kemény lekvár.

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.

  • Diós-ananászos karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél ananász, fél kg narancs, fél kg mandarin, 5 dkg dióbél, kb. 60 dkg befõzõcukor, 3 ek rum.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Paradicsomos-fokhagymás karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fűszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Apricot Brandy Cocktail

    A pálinkát és a grenadine-t egy koktélospohárban jéggel összekeverjük, felöntjük szódával, a tetejét citromhéjjal megpermetezzük, és citromszelettel díszítjük.

  • Sajtos-sonkás karfiol

    A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor, petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.