2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakotthús

Rakotthús
RakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Addig sütjük 220 fokon, míg a sajt szépen megpirul a tetején. (Ez körülbelül 40-50 percet jelent. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, ki tudjuk borítani, egyben marad a torta, amelyet szépen szeletelhetünk. El lehet készíteni simán csak jénaiba egymásra pakolva is.

Hozzávalók:

- 80 dkg pulykamell szelet
- 50 dkg bacon
- 20 dkg sonka
- 50 dkg trappista sajt
- 2 dl főzőtejszín
- bors
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- margarin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!