2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves
GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 100 g gesztenyemassza
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 cl rum
- 1 cs. vanília puding
- fahéj
- citromhéj
- szegfűszeg
- só

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!