2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Túrótorta citromosan

Túrótorta citromosan
Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tálalás előtt levesszük a formát és a torta oldalát megszórjuk mandulával, a tetejét lime-szeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.

Hozzávalók:

A tésztához és a krémhez:
- 1 db kakaós piskóta tortalap
- 25 dkg túró
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dkg őrölt zselatin
- 5 db citrom reszelt héja
- 2 dkg margarin

A díszítéshez:
- tejszínhab
- szeletelt lime
- szeletelt mandula

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!