A húst szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. (Ezt ajánlatos még előző nap megcsinálni.) Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesítőt, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, átkeverjük, ha szükséges, kevés vizet is adunk hozzá, pici cukorral beállítjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kiforraljuk, és belekeverjük az előzőleg kifőzött tésztát. A húst lecsepegtetjük, majd a felvert tojásba mártjuk, a zsemlemorzsát kb. 6-8 dkg reszelt sajttal elkeverjük, és ebben jól megforgatjuk a tojásos hússzeleteket, kissé rá is nyomkodjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük mindkét oldalán. A panírozásnál nem tévedés, lisztre nincs szükség! A kisült szeleteket a tésztára helyezzük, és reszelt sajttal megszórjuk. (Aki nem szereti tésztával, nyugodtan lehet más körettel is tálalni.)
Hozzávalók:
- 1/2 kg pulykamell
- 2 dl tej
- 2-3 db tojás
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- paradicsom sűrítmény
- 30 dkg sonka
- 30 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelnivaló sajt
- 30 dkg penne tészta
- zsemlemorzsa