2024.04.20. - Tivadar

Milánói rántott szelet

Milánói rántott szelet
Milánói rántott szeletA húst szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. (Ezt ajánlatos még előző nap megcsinálni.) Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesítőt, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, átkeverjük, ha szükséges, kevés vizet is adunk hozzá, pici cukorral beállítjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kiforraljuk, és belekeverjük az előzőleg kifőzött tésztát. A húst lecsepegtetjük, majd a felvert tojásba mártjuk, a zsemlemorzsát kb. 6-8 dkg reszelt sajttal elkeverjük, és ebben jól megforgatjuk a tojásos hússzeleteket, kissé rá is nyomkodjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük mindkét oldalán. A panírozásnál nem tévedés, lisztre nincs szükség! A kisült szeleteket a tésztára helyezzük, és reszelt sajttal megszórjuk. (Aki nem szereti tésztával, nyugodtan lehet más körettel is tálalni.)

Hozzávalók:

- 1/2 kg pulykamell
- 2 dl tej
- 2-3 db tojás
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- paradicsom sűrítmény
- 30 dkg sonka
- 30 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelnivaló sajt
- 30 dkg penne tészta
- zsemlemorzsa

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!