2024.04.24. - György

Fasírttal töltött patisszon

Fasírttal töltött patisszon
Fasírttal töltött patisszonA hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg. Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul. Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval. A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat. A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal. Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fedjük le, majd 200 fokos sütőben pároljuk 30 percet. Majd vegyük le a fóliát, és addig süssük, amíg a hús meg nem pirul.

Hozzávalók:

- 3 db kisebb patisszon
- olívaolaj
- só
- tört színes bors

Padlizsános fasírtalaphoz:
- 60 g hagyma
- 1 közepes padlizsán
- só
- tört színes bors
- 250 g darálthús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 tk mustár
- 35 g zabpehely

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!