rss
  • Birsalma leves

  • Share on Tumblr

    Birsalma levesA birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd ezután belekeverjük a mézet, és leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

    Hozzávalók:

    - 5 db birsalma
    - fél citrom leve
    - víz
    - negyed vanília
    - fél kk. szegfűszeg
    - 3-4 db szegfűbors
    - fél kk. fahéj
    - fél kk. gyömbér
    - fél kk. szárított citromhéj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.

  • Bélszínszeletek örmény módra

    Hozzávalók: 8 szelet bélszín, 8 szelet pirított zsemle, 20 dkg gomba, 3 paradicsom 6 dkg vaj, 1 kanál reszelt hagyma, só, bors, 1 dl olaj, 1 kanál vaj.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Csirkés tortilla

    Hozzávalók a tésztához: 20dkg liszt, 3 tojás, 3dl tej, 1 csipet só.

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Kagylókrémleves

    A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszûrt levét és puhára fõzzük.

  • Csirkecombok mogyoróval

    Hozzávalók

    1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj

  • Madártej kocka

    Hozzávalók:

    Tészta :

    - 8 tojásfehérje
    - 8 ek. cukor
    - 8 ek. liszt
    - fél csomag sütõpor

    Krém :

    - 8 tojássárgája
    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 1 ek. liszt
    - 8 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 25 dg margarin

    Teteje :

    - 3 dl tejszín

  • Rumos meggy

    Nagy szemû meggyet leszárazunk, és kimagvalunk. Lemérjük, és minden kiló gyümölcsre 40 dkg cukrot, 1 dl rumot és egy csapott kávéskanál szalicilt számítunk.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Magyaros krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 evõkanál pirospaprika
    - 1 vöröshagyma
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - babérlevél
    - só
    - olaj

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Tejfölös vagdalt pogácsák

    Hozzávalók: 80 dkg sertéshús, 2-3 zsemle, só, bors, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 2 kanál reszelt vöröshagyma, 1 kanál vágott zöldpetrezselyem, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál citromlé, 2 dl tejföl.

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Õszibarackos sajtsaláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókat feldaraboljuk kis kockákra, majd leöntjük a majonézzel. A végén apróra vágott snidlinget, ha nincs hagymát keverünk hozzá.