rss
  • Birsalmás csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

    loading...

    A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután hozzáteszem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeldelt birsalmát. Pirítom néhány percig, majd megsózom és fûszerezem.

    Ezután a birsalmát kiveszem a serpenyõbõl, és melegen tartom. Helyére dobom az elõzõleg lisztben megmártott csirkemájakat és erõs tûzön, hirtelen mindkét oldalán lepirítom. A májhoz teszem a birsalmát, összeforralom, és a birsalma savanyú ízét csöpp cukorral szelídítem. Párolt rizs illik mellé. Csak a tányéron sózom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók személyenként: 4 db padlizsánkarika, só, bors. A mártáshoz: 2 dl 12%-os tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítõ, zúzott fokhagyma ízlés szerint.

  • Kuszkusz saláta

    Hozzávalók:

    1 bögre kuszkusz, 1 bögre narancslé, 1 piros alma (savanykás), 1 zöld alma, 1 citrom leve, 3 marék dió, megpirítva, durvára vágva, 2 szál szárzeller, megpucolva, felaprítva, 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva, 2-3 marék kezeletlen mazsola

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

  • Kukoricás-grízes ragu

    Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.

  • Hagymával fõtt tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 2 fej hagyma, legalább 5 fej hagyma vörös, külsõ héja, só;

  • Feketeerdõ torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 2 evõkanál Rama margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg kakaó;

    A töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytõ, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evõkanál porcukor, 5 dkg csokoládé;

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Gerslileves

    Hozzávalók: 1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk), 20 dkg fehér bab, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, l0 dkg gomba, 4 evõkanál gersli, 2 l víz, só, bors.

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sima liszt
    - 20 dkg zsír
    - 20 dkg porcukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 tojás
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 1 púpos evõkanál kakaópor
    - 1 dl tej

    A tetejére:

    - 6 dkg tortabevonó
    - 2 dkg margarin

  • Bundás zeller

    Hozzávalók: 4 nagyobb zeller, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Tök saláta

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

  • Faféjas tea

    Hozzávalók 4 csészéhez: 2 ek assami tea, 5 dl víz, 2 darab fahéj (egész), 3 db szegfûszeg, cukor.

  • Gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg apró erdei gomba
    - 6 dkg sûrített paradicsom
    - 1 kk olivaolaj
    - 1 tk citromlé
    - 1 ek fehérbor
    - cukor
    - só
    - frissen õrölt feketebors
    - 1 ek vágott zöldpetrezselyem

  • Füstölt csülkös marhapecsenye

    Hozzávalók: egy szépséges füstölt csülök, 1 kg csont nélküli marhahús, 30-40 dkg vöröshagyma, 1 tk. majoránna, 2,5 kg burgonya.

  • Erdei gyümölcsturmix Béres Alexandra módra

    Hozzávalók: körte 100 g, mirelit ribizli 60 g, VITAMÓR light meggybefõtt 30 g, tej, 1,5%-os 100 g, kávétejszín 50 g, fahéj, szegfûszeg, édesítõ.

  • Csörögefánk

    CsörögefánkAz átszitált lisztbe beletesszük a felaprított margarint, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható. A megformált forgácsfánkokat forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.

loading...