rss
  • Szilvás muffin

  • Share on Tumblr

    Szilvás muffinA tojásokat a kétféle cukorral jó krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, és jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a tejet és a rumot is. A lisztbe belevegyítjük a sütőport. A szilvát kisebb kockákra összevágjuk, és a lisztes keverékkel együtt a masszához adjuk. A muffinsütőt papírkosárkákkal kibéleljük, és az elkészített tésztákkal majdnem teletöltjük a formát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Előbb a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük a muffinokat.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg margarin
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - 30 dkg liszt
    - 1 csomag sütőpor
    - 40 dkg kimagozott szilva


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás-csirkemájas serpenyõ

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Zöldborsós krumpli-kosárka

    A sonkát felkockázzuk, a répát tisztítjuk, mossuk, vékony hasábokra, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn, egyenesen hideg vízzel félig telt tálba reszeljük, 2-3-szor cseréljük rajta a vizet. A répát, borsót enyhén sós vízben puhára pároljuk. Margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sonkát és a zöldborsós répát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, melegen tartjuk.

  • Krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy krumpli, 3 evõkanál vaj vagy margarin, 2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma), 1 evõkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér), 2 sárgarépa apró kockára szeletelve, 1 csésze paradicsom ketchup, késhegynyi fehérbors, 4 bögre meleg víz, 3 evõkanál reszelt sajt.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg
    és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók:

    Uborka, 3 maroknyi só, 1 csomag kapor, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 szelet kenyér.
    A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszaban négyfelé hasítom, de nem végig, csak egy centire a vegükig.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Töltött fánk

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 55 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 késhegynyi só, 1 evõkanál rum, 15-20 dkg kemény gyümölcsíz, vaníliás porcukor;

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Debreceni mézes

    4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat...

  • Greenland-saláta

    Hozzávalók: 1 db fejes saláta, fél fej vörös káposzta, fél fej kínai kel, 3-4 db paradicsom, 1 db zöldpaprikás szójacsíra-konzerv, 1-1 db lila hagyma, kígyóuborka, 1-1 ek olaj, almaecet, 1-1 tk só, cukor.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Gyros

    Személyenként 15 dkg gyros + 5 dkg reszelt sajt + 1 tojás.

loading...