rss
  • Citromos krémes kocka

  • Share on Tumblr

    Citromos krémes kockaA hozzávalókat összedolgozzuk. 3 cipót készítünk, és 1 órát pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és a tepsi hátán villával megszurkáljuk, majd megsütjük a 3 lapot. A krém elkészítése: 3 dl tejhez vaníliát adunk, vagy 1 csomag vaníliás cukrot, majd 2 evőkanál lisztet. Sűrű péppé főzzük össze. Langyosan tesszük hozzá a 15 dkg margarint és a 15 dkg cukrot, majd 1 citrom reszelt héját. A krémmel megkenjük a lapokat, egymásra helyezzük és egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnapra megpuhul és szeletelhetjük. A tetejét porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 1 tojás
    - 1 evőkanál kristálycukor
    - 1 csipet só
    - 1 dl tejben futtatott
    - 1 dkg szalalkáli
    - 8 dkg margarin


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Hagymás indiai tészta

    Hozzávalók: 3 közepes fej lilahagyma, egy tömlõ krémsajt (camping, vagy ilyesmi), 5-10 dkg reszelt trappista, só, fehérbors, pici bazsalikom, sok curry, olivaolaj, penne tészta (vagy ami van).

  • Gesztenyés rolád

    Gesztenyés roládA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Beach Beauty

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

  • Mazsolás húsvéti cipó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt)
    - 3 dkg élesztõ
    - bõ 1 dl tej
    - 20 dkg kézmeleg vaj
    - 5 dkg porcukor
    - 5 dkg barna nádcukor
    - pici só
    - 3 egész tojás + 2 tojássárgája
    - 10 dkg mazsola
    - 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
    - jégcukor a díszítéshez

  • Erõleves halgombócokkal

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

  • Dunahullám

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
    - 3-4 dkg margarin

    A tetejére:

    - 4 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliáscukor
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 5 dl tej
    - 1 csomag vanília puding
    - 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

    A tésztához:

    - 2 evõkanál keserû kakaópor
    - 2-3 evõkanál tej
    - 1 evõkanálnyi mandulabél
    - 1 csomag sütõpor
    - 25 dkg finomliszt
    - 7 db tojás
    - 25 dkg kristálycukor
    - 37,5 dkg margarin

  • Mandulatej

    Hozzávalók: 1.7 dl tej, 2 dkg édes mandula, 1/2 szem keserûmandula, 2.5 dkg cukor.

  • Csokoládés amaránt szelet

    1-6-ig egy lábasba bemérjük és kb. 5 percig fõzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.

    A masszát egy alufóliával kibélelt õzgerincsütõbe tesszük. Kihûlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük és pattogatott amarántban meghempergetve tálcán tálaljuk.

  • Erõs mustármártás

    Hozzávalók: 1 tk zöldbors, 3 tk Pinot noaros mustár, pár csepp Tabasco, 1 tk konyok, 5 ek. majonéz, frissen õrölt fehérbors, só.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: 1 kg spárga, 2 tojásból készült francia majonéz, 2 dl tejföl, só, 1 evõkanál cukor.

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Fokhagyma sörtésztában

    A recept nagyon izgalmas, különleges köretet készíthetünk belõle. Húsételekhez ajánlhatom. Az itt leírt sörtésztát bármilyen más zöldség és akár húsok panírozásához is használhatjuk, de csak felnõttek részére.

  • Baconös csirkemell

    Baconös csirkemellA csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.