2024.04.25. - Márk

Mézes-narancsos kacsa

Mézes-narancsos kacsa
Mézes-narancsos kacsaA páclé elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót. Távolítsuk el a bőrt és a zsírt a kacsamellekről. Vágjuk a húst vékony csíkokra, és tegyük a páclébe. Keverjük meg, hogy jól összekeveredjenek, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni félóráig, vagy tegyük a hűtőbe, amíg szükségünk nem lesz rá. Vegyük ki és itassuk szárazra a kacsamellcsíkokat. Hevítsünk olajat nagy lángon egy wokban vagy nagy teflonserpenyőben, majd keverve süssük a kacsahúst 4-5 percig, amíg meg nem barnul. Öntsük a páclét a kacsára, és hagyjuk bugyogni, amíg elfövi a levét, és sötét sziruppá nem sűrűsödik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Adjuk hozzá az újhagymát és a vízitormát, keverve süssük 1 percig, majd dobjuk bele a narancsgerezdeket, és melegítsük fel.

Hozzávalók:

- 2 db kacsamell
- 1 kávéskanál olívaolaj
- 2 db újhagyma hosszú darabokra vágva
- 50 g vízitorma
- 1 db narancs meghámozva és gerezdekre szedve
- 1 db kis piros húsú chilipaprika kimagozva és apróra vágva
- 1 kávéskanál kukoricaliszt
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 1 kávéskanál méz
- 1 kávéskanál száraz sherry vagy rizsbor
- 1 kávéskanál szezámolaj
- 1 evőkanál sötét színű szójaszósz
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!