rss
  • Mézes-narancsos kacsa

  • Share on Tumblr

    Mézes-narancsos kacsaA páclé elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót. Távolítsuk el a bőrt és a zsírt a kacsamellekről. Vágjuk a húst vékony csíkokra, és tegyük a páclébe. Keverjük meg, hogy jól összekeveredjenek, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni félóráig, vagy tegyük a hűtőbe, amíg szükségünk nem lesz rá. Vegyük ki és itassuk szárazra a kacsamellcsíkokat. Hevítsünk olajat nagy lángon egy wokban vagy nagy teflonserpenyőben, majd keverve süssük a kacsahúst 4-5 percig, amíg meg nem barnul. Öntsük a páclét a kacsára, és hagyjuk bugyogni, amíg elfövi a levét, és sötét sziruppá nem sűrűsödik.

    loading...

    Adjuk hozzá az újhagymát és a vízitormát, keverve süssük 1 percig, majd dobjuk bele a narancsgerezdeket, és melegítsük fel.

    Hozzávalók:

    - 2 db kacsamell
    - 1 kávéskanál olívaolaj
    - 2 db újhagyma hosszú darabokra vágva
    - 50 g vízitorma
    - 1 db narancs meghámozva és gerezdekre szedve
    - 1 db kis piros húsú chilipaprika kimagozva és apróra vágva
    - 1 kávéskanál kukoricaliszt
    - 1 gerezd fokhagyma összezúzva
    - 1 evőkanál reszelt gyömbér
    - 1 db narancs reszelt héja és leve
    - 1 kávéskanál méz
    - 1 kávéskanál száraz sherry vagy rizsbor
    - 1 kávéskanál szezámolaj
    - 1 evőkanál sötét színű szójaszósz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Karamellás mandulafánk

    Hozzávalók: 30-35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 14 dkg porcukor, 4 tojássárga, 10 dkg mandula, 2,5 dkg élesztõ, fél dl tej, 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez és kevés liszt a behintéshez.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Rakott patiszon

    Hozzávalók: 1-2 patiszon, 40 dkg darált hús, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 közepes fej hagyma, pirospaprika, só, bors.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Csülökpörkölt gombával

    Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 2 hagyma, 20 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, só, bors, fûszerpaprika, magyaros fûszerkeverék.

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Fitness saláta

    Hozzávalók: jégsaláta 1 fej, sonka 40 dkg, brokkoli 1 fej, sárgarépa 1 db közepes, tojás 6 db
    szerecsendió, só. Öntethez: olivaolaj 1 dl fél citrom leve bazsalikom, balzsamecet 0,5 dl.

  • Csípõs gombasaláta

    Hozzávalók: Egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Olasz tonhalas pizza

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 30 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, só, bors.

  • Bakonyi csirke

    Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evõkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg darált csirkemáj, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor, só.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Ravioli (a tészta)

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.

loading...