Hagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, az első lapot meglocsoljuk rumos cukros keverékkel. A krémből egy keveset kenünk a lapra, és a gesztenye golyók felét a torta lap szélére a krémre rakjuk szépen sorban. Teljesen befedjük a golyókat a krémmel, és erre kerül rá a következő torta lap. Ugyan ezt a folyamatot megismételjük és végül rá kerül az utolsó torta lap a tetejére.
Kenjük körbe a torta oldalát és a a tetejét, hogy szép egyenletesen, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőben. Közben a maradék krémhez 5 dkg olvasztott csokit kavarunk és ezzel körbe kenjük az oldalát és tetejét a tortának. Az oldalát díszíthetjük torta darával is.
Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 45 dkg gesztenyemassza
- 1 dl rum
- 7.5 dkg vaníliás pudingpor
A gesztenye golyókhoz:
- 1 kocka gesztenyemassza
- rumos meggy
- 5 dkg étcsokoládé a maradék krémbe