2024.04.25. - Márk

Paradicsomos húsgombóc tésztával

Paradicsomos húsgombóc tésztával
Paradicsomos húsgombóc tésztávalA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a szósszal és a húsgombóccal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Díszítésként megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Az egészet hőálló edénybe kanalazzuk, megszórjuk a karikára vágott mozzarellával, majd sütőbe téve 15-20 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék bazsalikommal.

Hozzávalók:

- 45 dkg darált hús
- 1 marék frissen aprított petrezselyem
- 1 marék frissen aprított bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kápiapaprika
- 1 db cukkini
- 5 dl passzírozott paradicsom
- 2 dl száraz fehérbor
- 50 dkg fusilli tészta
- 10 dkg mozzarella
- só
- bors
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!