2024.04.20. - Tivadar

Lencseleves

Lencseleves
LencselevesA lencsét néhány órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát és a felkockázott répát, majd kb. 12 percig pároljuk, míg a zöldségek enyhén meg nem pirulnak. Hozzáadjuk az alaplét, a lencsét és a paradicsomot, egyet forralunk rajta, majd kis lángon kb. 35 percig forraljuk, míg a lencse teljesen meg nem puhul. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd a maradék leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet. A zellerzölddel díszítve tálaljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 22 dkg lencse
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 db vöröshagyma
- fél zeller + a zöldje
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 doboz hámozott konzervparadicsom
- só
- bors
- ízlés szerint balzsamecet

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!