2024.04.23. - Béla

Sertésragu

Sertésragu
SertésraguA száraz csicseriborsót 24 órán át áztatjuk, majd kb. egy órán át előfőzzük, vagy vegyünk egy üveg előfőzött csicseriborsót. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük a 3 ek olajon. A sertéslapockát kockára vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a hagymás olajon. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a széttört aszalt limeokat, a borsot, és felöntjük a ciderrel. Hagyjuk 3-4 percig párolódni, majd felöntjük a paradicsommal, vízzel. Sózzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Kb. 30 perc elteltével hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót, majd az egész ragut puhára főzzük fedő alatt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukkinit 1x1 cm-es kockára vágjuk, és csak a főzés végén adjuk a raguhoz, maximum 5 percet főzzük így fedő alatt az ételt. A cukkininek ennyi idő bőven elég.

Hozzávalók:

- 100 g vöröshagyma
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g sertéslapocka
- 7 szem színes bors törve
- 1-2 db aszalt lime ízlés szerint
- só
- 150 ml cider
- 240 g hámozott, darabolt paradicsom
- 1 bögre víz
- 125 g csicseriborsó
- 300 g cukkini
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!