2024.04.24. - György

Túrós spenótos lasagne

Túrós spenótos lasagne
Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szórjuk meg a parmezánnal és a reszelt sajttal, majd a 200 ºC fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Hozzávalók:

- 12 lasagne lap
- 30 dkg friss vagy fagyasztott spenót
- 0,5 kg tehéntúró
- 2 doboz konzervparadicsom
- 75 g reszelt sajt
- 10 g parmezán
- só
- bors
- fokhagyma
- szerecsendió
- oregánó
- bazsalikom
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!