2024.03.29. - Auguszta

Töltött gombafalatok

Töltött gombafalatok
Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

20 percig fedővel, vagy fóliával lefedve sütőben pároljuk. Közben a reszelt sajtot kikeverjük annyi tejföllel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd a gombafejek tetejére kenve visszatesszük a sütőbe, míg szépen rásül. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 80 dkg tölteni való gomba
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evők. Piros Arany
- petrezselyemzöld
- só
- fehérbors
- olaj
- 1 tojás
- fehérbor
- 15 dkg trappista sajt
- 1-2 evők. tejföl
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!