2024.04.19. - Emma

Sztrapacska

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított megmosott burgonyát sós vízben megfõzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Belekeverjük a tojást, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz, jól összedolgozzuk. A masszából a forrásban levõ vízbe galuskákat szaggatunk, és addig fõzzük, míg az összes a felszínre nem jön. A szalonnát felaprítjuk és megpirítjuk.

A galuskát összekeverjük a zsírral és a juhtúróval, majd tálaláskor a szalonnatepertõt a tészta tetejére szórjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!