rss
  • Csokitorta mentásan

  • Share on Tumblr

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

    Hagyjuk hűlni. Ha már elérte a sűrű és kenhető állagot, kb a felével töltsük meg a piskótalapokat. A maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Mentás cukorral és mentalevéllel díszítsük.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 / 2 cs sütőpor
    - 12 dkg vaj
    - 2 db tojás
    - 6 dkg kakaópor
    - 20 dkg cukor
    - 2 ek mentáscukor
    - 1 , 25 dl meleg víz

    Krém:

    - 3 dl tejszín
    - 1 ág menta
    - 20 dkg étcsokoládé


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Burgonyasaláta

    Az ecetet elkeverjük sóval, borssal, olajjal. A héjában fõtt burgonyát, a fõtt tojást, uborkát felszeljük és mély tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos öntetet és lazán összekeverjük. Fél órát pihentetve tálaljuk.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej

  • Diós tallér

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliacukor, 25 dkg liszt, 25 dkg darált dió, 2 ek kakaó, 2 tk õrölt fahéj, 1 cs sütõpor, 1 csipetnyi só, dekoráláshoz 1 tojás fehérje és kb. 80-100 negyed dió.

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Sok vagyok

    Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi "szakma-narkós", a legtrendibb séfek izgága doyenje, és bár õ ezt kikéri magának - bevallja, hogy nagyon élvezi.

  • Cibereleves

    Hozzávalók: 1 l búzakorpa, só, 1 vastag szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marék rizs vagy köleskása vagy metélt tészta.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

  • Káposztás pogácsa

    50 dkg lisztbõl, 2,5 dl tejbõl 3 dkg élesztõvel, 2 tojássárgájával, 1 kiskanál sóval kelt tésztát készítünk. Míg a tészta kel, 50 dkg fehér káposztát lereszelünk, és teflonedényben, kevés vízzel, sóval és borssal puhára pároljuk.

  • Burgonyás, gombás egytálétel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg szegfûgomba, 1 cs. petrezselyem, személyenként 2-3 tojás, õrölt bors, só.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Penne babbal

    Hozzávalók: 50 dkg penne, 30 dkg fõtt fehér bab, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 6 dkg pecorino vagy más, erõteljes ízû juhsajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis piros chili, 2 rozmaringág, néhány szál zellerzöld, 2-3 evõkanál olívaolaj, só, bors.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Hideg töltött paradicsom

    A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belõlük egy kicsit, hogy megálljanak. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon. A juhtúrót habosra keverjük a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítõvel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat. A sajtot lereszeljük, majd a paradicsomkalapok nedves oldalát belemártjuk, és úgy helyezzük vissza a már megtöltött paradicsomokra. Köretként fogyasztjuk nehezebb fõételekhez.

  • Fûszeres pecsenye krumplitortával

    Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.

  • Kelvagdalt gombásan

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 tojás, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyorónyi fokhagymakrém, 5 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál liszt, só, olaj a sütéshez.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók:

    2 csirkemellfilé, néhány ek. olívaolaj a sütéshez, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma (ízléstõl függõen lehet több is), 2 citrom, kis csokor petrezselyemzöld, frissen õrölt bors, só