2024.04.20. - Tivadar

Csokitorta mentásan

Csokitorta mentásan
Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hagyjuk hűlni. Ha már elérte a sűrű és kenhető állagot, kb a felével töltsük meg a piskótalapokat. A maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Mentás cukorral és mentalevéllel díszítsük.

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- 12 dkg vaj
- 2 db tojás
- 6 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 2 ek mentáscukor
- 1 , 25 dl meleg víz

Krém:

- 3 dl tejszín
- 1 ág menta
- 20 dkg étcsokoládé
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!