rss
  • Baconös csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Baconös csirkemájA bacon szalonnát elfelezzük és csirke májat is. Majd a baconre tesszük a májat és betekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük! Ezt addig folytatjuk míg a bacon el nem fogy! Előmelegítjük a sütőt 180 fokra! Egy tepsit kenőtollal kiolajozunk majd beleteszem a baconbe tekert csirkemájat és fóliával lefedjük és 20 percig pároljuk majd le vesszük a fóliát és pirosodásig sütjük! De úgy hogy egyszer meg is forgatjuk hogy mind a két oldala piros legyen! Ha megsült kiszedjük egy tálra, és tört burgonyával vagy egyéb választott körettel tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke máj
    - 1 csomag szeletelt bacon szalonna
    - pici olaj
    - só vagy delikát


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Gesztenyével töltött libasült

    A hagymákat megtisztitjuk, kettõt karikára vágunk és forró olajban megpirítjuk. A májat nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd tovább pirítjuk, majoránnával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemmel fûszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított szeltekre vágott gesztenyét.

  • Gyümölcsös kuglóf

    Gyümölcsös kuglófA margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát, a sütőport meg a fűszereket a liszthez vegyítjük, és a tojásos masszához adjuk. A datolyát, a fügét és a koktélcseresznyét felaprítjuk, összekeverjük a diákcsemegével, majd a tojásos masszához adjuk. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kuglófot, ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a sütőformából.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Thai csirkés tekercs

    Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.

  • Kókuszos kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj, kókuszreszelék.

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Párolt édes káposzta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 kk köménymag, 1 csipet só, 1 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 ek ecet.

  • Mazsolás kalács

    Hozzávalók a tésztához: 5 dkg élesztõ, 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 evõkanál étolaj, 3 tojás sárgája, 4 dl tej. A krémhez: 25 dkg margarin, 3 ek. Kakaó, 15 dkg porcukor, mazsola.

  • Banana Bird

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.