2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Házi sajtos pogácsa

Házi sajtos pogácsa
Házi sajtos pogácsaA tejet egy kissé felmelegítjük, majd ebben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta további hozzávalóit összegyúrjuk, majd ha összekevertük beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. Körülbelül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros vagy szilikonos tepsibe tesszük a kiszaggatott pogácsákat és a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a sajt szép pirosra sül.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tk só

A tetejére:

- 2 db tojás sárgája a megkenéshez
- 20 dkg reszelt sajt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!