2024.04.23. - Béla

Sütőtökös spagetti

Sütőtökös spagetti
Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A leszűrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütőtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyőmagot, meghintjük majoránnával, őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.

Hozzávalók:

- 40 dkg spagetti
- 30 dkg sütőtök
- 2 lilahagyma
- 4 dkg mazsola
- 3 dkg fenyőmag vagy mandula
- néhány ágacska friss majoránna
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál cukor
- őrölt bors
- só
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!