2024.03.29. - Auguszta

Hűsítő meggyleves

Hűsítő meggyleves
Hűsítő meggylevesElőször a fűszereket főzzük meg: a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben csomós lesz. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 40 dkg meggy
- 20 dkg cukor
- 6-8 szem szegfűszeg
- egy kis darab fahéj
- 1 citrom
- 2 dl főzőtejszín
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!