2024.04.25. - Márk

Tejszínes csirkemellcsíkok

Tejszínes csirkemellcsíkok
Tejszínes csirkemellcsíkokA hagymát megpucoljuk és összevágjuk. Az apróra vágott hagymát a margarinon megfonnyasztjuk, majd rá tesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet és kicsit megpirítjuk. Ha a hús már megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A pohár tejszínben elkeverjük a lisztet és a húsra öntjük és pár percig főzzük még, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint teszünk bele borsikafüvet, kakukkfüvet. Párolt rizzsel, burgonyakrokettel vagy tésztával tálaljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 2 kisebb csirkemellfilé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál margarin
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- borsikafű
- kakukkfű
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!