rss
  • Mézes-mustáros csirkemell

  • Share on Tumblr

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre. Majd keverjük ki a pácot: a mustárhoz adjunk borsot, curryt, fokhagymát, mézet, kevés sót és 4-5 kanál olívaolajat. A hússzeletekkel keverjük össze a pácot. Nem kell egyesével bekenni a szeleteket, elég, ha alaposan összegyúrjuk a páccal a húst. Két napig érleljük a hűtőben, de minél tovább áll a hús a pácban, annál omlósabb lesz a hús. Az igazi, ha négy-öt napig érleljük, de akkor kicsit több olajat használjunk. Sütéskor a serpenyőben elég pár kanál olívaolajat melegíteni, mivel a pácolt húson is van olaj, így nem kell sok zsiradék alá.

    Nagy lángon, hirtelen, öt perc alatt megsül a hús.

    Hozzávalók:

    - 1 kg csikermell
    - só
    - bors
    - curry
    - mustár
    - 6-7 gerezd fokhagyma
    - méz
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túró rudi ízesítésû torta

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 2 tojás
    - 6 dkg cukor
    - 6 dkg finomliszt
    - fél kk sütõpor
    - 1 dkg cukrozatlan kakaópor
    - 5 dkg cukor

    A töltelékhez:

    - 1 csapott ek zselatinpor
    - 15-25 dkg porcukor
    - 50 dkg túró
    - 1 dl tejföl
    - 1 vaníliarúd
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 ek citromlé
    - 2,5 dl hideg tejszínbõl vert hab
    - 3 ek cukrozatlan kakaópor

  • Francia öntet

    Hozzávalók: 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kiskanál mustár, késhegynyi só, frissen õrölt bors.

  • Aszalás, szárítás

    Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki.

  • Csirkemáj fehérboros gombamártásban

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 4 evõkanál olaj, 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 dl fehérbor, liszt, bors, 1 dl húsleves, babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só.

  • Aranyparti rakott hús

    Laskára vágunk 50 deka sertéscombot, és 2-3 evõkanál olajon vagy ennek megfelelõ zsíron megpirítjuk. Kevés vízzel 10 percig pároljuk, majd közévágunk vékony csíkokra egy kiló fehérkáposztát.

  • Kelkáposztafasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej kelkáposzta, 15 dkg fõtt rizs, 2 tojás, 4 ek morzsa, só, fûszerek, olaj.

  • Diós káposztarolád chilimártással

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Tejes pite

    Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez: 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás.

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

  • Apricot Cooler

    A meghámozott barackot megfõzzük, villával péppé törjük, s shakerben alaposan összerázzuk a többi alkotóval. Szûrés nélkül pohárba töltjük, és szívószállal kínáljuk.

  • Tengeri varangy (ördöghal) nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors;

  • Burgonya saláta

    Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 4 db kemény tojás, 1 kisebb narancs, 3 dl majonéz, só, törött bors, 1 csokor snidling.

  • Baranyai töltött káposzta

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyú káposzta levél, 3 evõkanál olaj vagy 5 dkg zsír, só, törött bors, pirospaprika, vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1 tojás.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Fit turmixok

    ...a tiszta fejért! A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erõt adnak, üdévé varázsolják a bõrt és segítik a koncentrációt.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni. Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül.

  • Hagymás ránotott csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evokanál olaj, 1 evokanál citromlé, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só és törött fekete bors ízlés szerint.