2024.04.20. - Tivadar

Csokitorta nutellásan

Csokitorta nutellásan
Csokitorta nutellásanKenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tortaforma karikát rakjuk úgy össze, hogy az aljába rakjuk bele papírt, és úgy csatoljuk rá az oldalát. Az oldalár is lehet sütőpapírt rakni, így a végén könnyebben kivehető a torta. A vajat folyósra olvasztjuk. A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hagyjuk hűlni. Ezalatt a hideg tejszínből lágy habot készítünk és a kihűlt csokis krémet óvatosan belekeverjük. A csokis habot ezután ráöntjük a kekszmorzsa alapra. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük cukrozatlan kakaóporral.

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj
- 20 dkg csokis keksz
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl rum
- 20 dkg Nutella
- 6 dl hideg habtejszín

Tetejére:

- 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!