2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töltött krumplik

Töltött krumplik
Töltött krumplik10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket. Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Ételízesítővel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpirított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezt a masszát kiskanállal a kivájt burgonyákba töltöm, a tetejére sajtszeleteket rakok és beteszem a sütőbe. Addig sütőm amíg a sajt meg nem pirul.

Hozzávalók:

- 10 db burgonya
- vaj
- liszt
- tej vagy tejszín
- ételízesítő
- só
- fehérbors
- szerecsendió
- fél doboz kukoricakonzerv
- fél doboz zöldborsó
- szalonna
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!